Ontmoetingsdienst

Op de ontmoetingsdienst op zondagmorgen 14 april kwamen ongeveer 800 mensen af.

thema

was het thema. Samen met de begeleidingsband van de CGK-Gronigen – LOF zongen we daarover. We hoorde van de missie van de CMA. Stoere bikers die, met passie voor Jezus, in de harde wereld van motorclubs en in gevangenissen het evangelie willen delen.
Ds. Wouter van Wingerden overdacht het thema aan de hand van de gelijkenis van de Samaritaanse vrouw (Johannes 4), dat we bij God mogen komen zoals we zijn. Hij zoekt ons zelfs op. Terwijl wij vaak (als christenen en kerken) allerlei eisen stellen over hoe een volgeling van Jezus eruit moet zien, laat Jezus ons in onze waarde en laat ons ontdekken wat we werkelijk nodig hebben. Hij wil de bron van ons leven zijn. Ons leven geven.

Onze gebeden konden we opschrijven en werden symbolisch aan de voet van het kruis gebracht. God weet ervan. Hij heeft het gezien en onze gebeden gehoord.

Na de collecte kwamen de kinderen van de kinderdienst terug. De kinderen hadden daar het theaterprogramma ROTSVAST gezien. Matthijs Vlaardingerbroek vertelde hierover nog even kort en nodigde ons uit voor de praisedienst later die dag.

Na de dienst konden we elkaar ontmoeten. En kon je snuffelen bij de boekentafel voor en goed boek.

Praiseavond

’s avonds was er een praisedienst met de Huisband. In een paar blokjes vertelde Matthijs Vlaardingerbroek met allerlei goocheltrucs over “Kom zoals je bent” en zijn ervaringen als gemeentestichter in een Haagse wijk.

 

Fotocollage Ontmoetingsdienst

 

Fotocollage Praiseavond